Billingstadsletta 22
Postboks 115
N-1376 Billingstad

Mer faglig fra oss

Considium – et annerledes konsulentselskap

3 ledertips for håndtering av hjemmekontor og fjernledelse etter korona

6 steg for å identifisere kostnadsdrivere og skape bedre resultater for din bedrift

Vil du bli en bedre prosjektleder? Her er 5 ting du bør gjøre.

Fra salgsleder til administrerende direktør med Considium

Hilde Kristoffersen er en erfaren leder med mer enn 20 års erfaring fra ulike lederroller. I dag er hun administrerende direktør i Kesko Norge, morselskapet til Byggmakker og elektrogrossisten Onninen. Considium har vært med henne på reisen siden tusenårsskiftet.

– Considium har fulgt meg siden 2000, nesten hele voksenlivet mitt, sier Hilde lattermildt.

Da vi begynte å jobbe med Hilde hadde hun jobbet som salgsleder i tre år. Siden den gang har vi fått være med henne når hun har fått nye roller og arbeidsgivere.

– Når jeg har byttet selskaper, så har jeg kjent på behovet for å ha en sparringspartner. Considium har vært med meg hele veien fordi jeg stoler på dem, sier hun.

{% video_player «embed_player» overrideable=False, type=’scriptV4′, hide_playlist=True, viral_sharing=False, embed_button=False, autoplay=False, hidden_controls=False, loop=False, muted=False, full_width=False, width=’1920′, height=’1080′, player_id=’48305770881′, style=» %}

 

Ektefølt iver etter å ville hjelpe

Da vi spurte henne om hvorfor hun har valgt å samarbeide med oss over så lang tid, var hun rask til å trekke frem kjemi. Det som gledet oss litt ekstra, var at hun også opplever Considium som noen som bryr seg.

– Dere har en ektefølt iver etter å ville hjelpe. Følelsen av vi står sammen i det som kolleger; det opplever jeg som så ekte og fint. Da blir det mye enklere å åpne seg for tøffere problemstillinger, sier hun og legger til;

– Considium er et soleklart førstevalg for meg. De er to the point, på ballen og de bryr seg.

Folk vokser i sitt eget lederskap

Vi har bistått Hilde med mange forskjellige oppdrag gjennom årene, men en rød tråd er likevel mulig å finne; det handler om resultatledelse.

– Det gjelder både i forhold til metode, oppfølging og 1:1-coaching med lederne. Nå som jeg er i Kesko vil jeg påstå at vi allerede har fått et stort utbytte av arbeidsmetodikken – ikke bare i konsernledelsen, men også utover i organisasjonen, poengterer Hilde.

Hun er tydelig på at resultater kan være så mangt, men at hun ser en tydelig utvikling hos kollegene etter at de innførte resultatledelse som arbeidsmetodikk.

– Underveis ser vi at folk vokser i sitt eget lederskap, noe som sprer seg videre i organisasjonen. Det er noe av det første man legger merke til etter man begynner med resultatledelse.

Lurer du på noe eller ønsker du et uforpliktende møte?

Vi er et selskap med dyktige fagpersoner med mye erfaring innenfor vårt område.