Mer faglig fra oss

Hva kreves for å bli en god forhandler?

Ledere uten personalansvar – de glemte lederne

Er du en coachende leder?

Considium – et annerledes konsulentselskap

Hvorfor er det så vanskelig å gå fra kollega til leder?

Å gå fra kollega til leder kan virke lett. Du kjenner allerede bedriften, folkene og kulturen. Likevel kan overgangen by på utfordringer. Rollen krever at du skifter fokus fra individuell innsats til teamledelse, og at du håndterer nye ansvarsområder som delegering og konfliktløsning. Det er viktig å etablere autoritet samtidig som du opprettholder gode relasjoner. God kommunikasjon, bevissthet om egen rolle og evnen til å bygge sterke team er nøkkelfaktorer for å lykkes i denne overgangen.

“Mange blir forfremmet fra kollega til leder. Dette er en vanlig vei inn i lederrollen. Din forfremmelse er et resultat av at du har vært dyktig i jobben din. Bedriften verdsetter deg og ditt arbeid, men som leder skal du ikke bare skape resultater gjennom din egen dyktighet, men gjennom dine medarbeideres arbeid. Dette er en helt ny og uvant situasjon.”

– Vivi-Ann Hilde har lang erfaring som sparringspartner og coach for ledere. Hun har vært leder selv og vet hvor skoen ofte trykker

Vanlige utfordringer i overgangen fra kollega til leder

Vivi-Ann har i mange år kjørt kurset «Fra kollega til leder». Her er noen av de vanligste utfordringene deltakerne nevner:

  • Ønsket om å bli likt: hvordan unngå å bli upopulær blant tidligere kolleger?
  • Misunnelse og skepsis: hvordan håndtere misunnelse og skepsis i den nye lederrollen?
  • Tidligere adferd: hvordan håndtere situasjoner hvor tidligere adferd blir et problem som leder?
  • Faglig tyngde: hvordan lede ansatte med mer kunnskap og faglig tyngde enn deg selv?
  • Tillit og autoritet: hvordan oppnå tillit og bli sett på som en leder, ikke bare en kollega?
  • Vanskelige samtaler: hvordan ta vanskelige samtaler og gi tilbakemeldinger når alt ikke går som det skal?

Bli med på kurset "Fra kollega til leder"

Du er ikke alene om å streve med overgangen fra kollega til leder. Heldigvis er det hjelp å få. Meld deg på kurset «Fra kollega til leder» med Considium 9.-10. september.

På kurset vil du:
  • Få svar på alle spørsmålene over
  • Lære gode råd og verktøy for å håndtere situasjoner som ny leder
  • Møte andre i samme situasjon og dele erfaringer

Hva sier tidligere deltakere?

Flere tidligere kursdeltakere har delt sine opplevelser og tilbakemeldinger fra kurset. Tilbakemeldingene fremhever ulike aspekter ved kurset som har bidratt til deres utvikling og forbedring i lederrollen, og kan oppsummeres slik; 

Kurset har bidratt til økt trygghet i lederrollen, samt gitt verdifulle verktøy for daglig ledelse. Deltakerne har lært viktigheten av tydelig kommunikasjon, effektiv delegering av oppgaver, og å bygge sterke relasjoner i teamet. Kursholderen var inspirerende og engasjerende, med en god balanse mellom teori og praksis. Gruppens diskusjoner og personlige eksempler gjorde kurset relevant og engasjerende. Totalt sett ble kurset opplevd som svært lærerikt og givende.

Meld deg på kurset

Lurer du på noe eller ønsker du et uforpliktende møte?

Vi er et selskap med dyktige fagpersoner med mye erfaring innenfor vårt område.