Billingstadsletta 22
Postboks 115
N-1376 Billingstad

Økonomistyring

Økonomistyring handler ikke om årsregnskapet eller om å betale fakturaer. Det handler om å ta rollen som forretningspartner, speider og garantist for god nattesøvn; sikre at prosjektene dine leverer som avtalt.

Fortsatt henfaller noen økonomifunksjoner til historiearbeid, men det behøver slett ikke være sånn. En veldrevet økonomifunksjon har langt mer å tilby.

Vi bidrar på forskjellige områder for å sikre resultatene.

 Typiske oppdrag kan være:

Gratulerer! Er du en av de få?

Kan du nikke gjenkjennende til disse punktene har du all grunn til å være fornøyd: 

Hva er det vi gjør?

Våre kunder har forskjellige utgangspunkt. Noen har behov for å få orden på tallene, mens andre ønsker å foredle allerede gode prosesser.

Uansett vil vi starte med å løpe igjennom økonomiprosessene sammen med deg for i felleskap å finne ut hvor skoen trykker.

Vi fasiliterer prosesser hvor vi ønsker at virksomhetens medarbeidere selv kommer med løsningene slik at læring og forankring blir værende i virksomheten. Enkelte analyser, som ABC analyse, utfører vi på vegne av virksomheten.

Vi kobler oss raskt til eksisterende organisasjon og søker å løse oppgavene med minimal tilleggsbelastning på organisasjonen, i en ofte allerede hektisk hverdag.

Vil du vite mer om hvordan vi jobber?

Vi er et selskap med dyktige fagpersoner med mye erfaring innenfor vårt område.

God økonomistyring

God økonomistyring er som et veldrevet maskineri. Det starter med å forstå virkeligheten. Dette er ofte oppgaven til business controllerne. Virkeligheten skal oversettes til tall som mates inn i et økonomisystem.

Økonomirapportene blir videre et verktøy for å gi «push back» og utfordre driften på utvikling og tendenser.

Økonomisystemene bearbeides kontinuerlig for til enhver tid å gjenspeile sannheten gjennom gode avstemminger og riktig balanseverdier. Gode økonomirapporter og oppdaterte tall gir sikre valg og rask reaksjonsevne ved behov.

Sunn drift handler også om å binde minst mulig kapital i driften (arbeidskapital). Dette er arbeid ssom alt for ofte glemmes. Husk at fri kapital er nøkkelen til investeringer, markedsføring, ekstra ansatte etc. Det er ingen grunn til å være bank for andre, med mindre det faktisk er kjernevirksomheten din.

Høres det kjent ut?

Noe av det vi kan hjelpe deg med for å sikre de økonomiske resultatene

ABC analyse

Mange tror de vet hvilke produkter eller virksomhetsområders som er lønnsomme, eller motsatt. «Activity Based Costing» er en faktabasert tilnærming, som har hjulpet mange virksomheter til å bli mer lønnsomme. Mange har blitt overrasket.

Få orden på tallene

Noen ganger er det godt å få hjelp utenfra og se ting med nye øyne når ting har kjørt seg fast. Det kan være mange årsaker til at det er behov for noen ekstra krefter for å sette ting på plass. Vi setter oss hurtig inn i problemstillingen og hjelper deg med å få orden på tallene. 

Sunne økonomiprosesser

God økonomistyring er som et veldrevet maskineri med prosesser som gjensidig påvirker hverandre. Vi arbeider sammen med økonomiteamet for å utvikle business controller rollen, setter opp gode regnskapsrutiner og prosesser for sunn likviditetsstyring.

«Close the gap»

Budsjetter er et beste estimat på hva vi skal levere i tiden som kommer. Det som er sikkert ar at virkeligheten ofte ser annerledes ut enn planene som ble lagt. Jo tidligere du starter med å lukke avvik desto større er sannsynligheten for at du klarer det. Vi har kompetanse og metodikk til å hjelpe deg og virksomheten din gjennom denne prosessen.

Bli kontaktet

Fyll ut skjemaet, og du hører fra oss snart.

Kontakt oss