< Tilbake til aktuelt
Ukategorisert

Trenger du en utfordrer?

Med Nina Riibe får du rene ord for penga. Hun vet mye om betydningen av kommunikasjon når pilene peker nedover og organisasjonen må gjennom livsnødvendige endringer. Hun har vært i kommunikasjonsbransjen i 20 år.

Nina Riibe har stått i krevende situasjoner som leder. Hun har erfart hva det gjør med deg når det er du som har ansvaret. Og hun har erfart nytten ved å ha en diskusjons- partner utenfor, når det stormer som verst innenfor.

– Alt er som det er på godt og vondt i din bedrift, fordi du leder som du gjør, mener Riibe. I erkjennelsen av hvordan situasjonen er, ligger forståelsen for den endring som må til for å komme i en ny tilstand.

Nina Riibe har erfart at det å være leder kan være ensomt. – Det er nødvendig å ha en velfungerende ledergruppe, men samtidig er det nyttig å ha en sparringspartner som har det eksterne blikket. Det var nyttig for meg som leder. Det gjorde meg tydeligere og skarpere i prioriteringen mot målet. Jeg kunne diskutere hva som skulle til, og også bli utfordret på å stå i det når det gjorde vondt.

Det er sagt om Nina Riibe at hun som økonom har en strukturert tilnærming, men at hun er veldig menneskelig. Hun har et genuint ønske om å være litt bedre i dag enn i går, og litt bedre i morgen enn i dag.

Ledere undervurderer ofte effekten av hva de gjør, hva de sier og hvordan budskapet formidles. – Når du har et krevende budskap som skal formidles, så må formen du velger være så deg at du er ordentlig jorda i deg selv når du formidler det. Ellers mister det kraften. Tjue powerpoints er sjelden svaret når det virkelig brenner, smiler Riibe. Hun har lært såpass: – Du får ikke til en eneste endring uten kommunikasjon. Kommunikasjon bør være en katalysator som bidrar til å trigge gode resultater.

Nina Riibe vil gjerne bidra til å håndtere fremtiden bedre. – Det er mange som snakker om endringsledelse i det offentlige rom, men det blir fort på et teoretisk nivå. Jeg vil bidra med praktiske råd og eksempler; hvordan du strukturer prosessen, steg for steg. Hvilke fallgruver du må unngå, og hvordan en endringsprosess kan samle organisa- sjonen din, til tross for at tøffe tiltak ofte er en del av medisinen.

Som konsulent vil jeg være en sparringspartner. En som utfordrer og som heier på, sier Nina Riibe.

Les mer om Nina Riibe